21.09.2007. / 13:07

Autor: Martina Čizmić

PRODAJA HOTELA CAVTAT

Kaznena prijava protiv Linića, Vojkovića i Župan-Rusković

Županijsko državno odvjetništvo objavilo je da je Općina Konavle podnijela kaznenu prijavu protiv Hrvoja Vojkovića, Slavka Linića i Pave Župan-Rusković.

Tereti ih se za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Županijsko odvjetništvo navodi da su optuženi kao članovi Fonda za privatizaciju dali suglasnost za prodaju dionica Hotela Cavtat španjolskoj tvrtki Endicott. Tom odlukom u prijenos vlasništva nisu uključili obveze plaćanja odštete prijašnjim vlasnicima zemljišta kojima je zemljište oduzeto radi izgradnje hotela.

Zbog toga je naplata potraživanja došla Općini Konavle koja 4,5 milijuna kuna, koliko odšteta iznosi, nije u stanju isplatiti.

Odvjetništvo tereti optužene da su s jedne strane pogodovali novom vlasniku, a s druge nametnuli lokalnoj zajednici novčane obveze koje nije u mogućnosti ispuniti.

Glasnogovornica SDP-a prenijela je izjavu Slavka Linića u kojoj on tvrdi da nema nikakvih podataka o kaznenoj prijavi koja je podignuta protiv njega te ne želi komentirati prijavu.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika