21.09.2007. / 14:46

Autor: Martina Čizmić

PREDIZBORNA KAMPANJA

Sindikati za porez na kapitalnu dobit

Savez samostalnih sindikata Hrvatske objavio je da podupire prijedlog o uvođenju poreza na kapitalnu dobit.

Predsjednica Saveza Ana Knežević rekla je da su oni već predlagali da se novac za poboljšanje položaja novih umirovljenika dobije upravo oporezivanjem kapitalne dobiti.

Istaknula je da bi država zaradila oko 400 milijuna kuna da je Luka Rajić platio porez na novac dobiven prodajom Dukata. Toliko se inače skupi oporezivanjem plaća 76 tisuća radnika.

Zauzela se za nastavak "prirodnog saveza" radnika i umirovljenika u borbi za mirovinsku reformu. Minimalna bi plaća trebala iznositi 50 posto prosječne plaće, a najniža mirovina 40 posto.

U Savezu zagovaraju usklađivanje mirovina s nominalnim rastom plaća, te definiranje punog radnog staža od 35 godina za žene i 40 godina za muškarce, bez obzira na godine života.

Predsjednik Sindikata umirovljenika Stjepan Krajačić rekao je da su do sada uspjeli poboljšati položaj 370 tisuća novih umirovljenika. Ublažili su trajno umanjenje prijevremene mirovine te povećali iznos najniže mirovine i invalidske mirovine kod dijela svojih korisnika.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika