31.07.2002. / 00:00

Autor: Robert Bajruši

Medijska ofanziva SAD-a

George Bush osnova specijalni ured za public relations

PR ured treba promovirati američku kampanju protiv terorizma

GEORGE BUSH OSNIVA SPECIJALNI URED ZA PUBLIC RELATIONS
Suočen s ogromnom nepopularnošću svoje politike izvan SAD-a, američki predsjednik George W. Bush odlučio je ustrojiti ured za public relations koji će djelvati unutar Bijele Kuće. Odluka o formiranju novog PR-officea uslijedila je nakon izvješća koje je Bushova administracija dobila prije osam tjedana, a u kojem se navodi kako posvuda po svijetu, od Zapadne Europe do dalekoistočnih država Azije istraživanja pokazuju da mnogu Ameriku doživljavaju kao «arogantnu, licemjernu i samodovoljnu zemlju».

Jedan od budućih šefova PR ureda Bijele Kuće, David Morey pozdravio je ovu odluku kao prvi korak u stvaranju kvalitetnijeg imagea, dodajući kako SAD gotovo da i nisu ulagale u vlastitu promociju u inozemstvu. Vjeruje se da iza ideje o osnivanju agencije stoji donedavna savjetnica američkog predsjednika Karen Hughes, koja je početkom srpnja napustila Busha i vratila se živjeti s obitelji u Texas.

Vezane vijesti

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Za većinu Amerikanaca Obama isti ili gori od Busha

Većina Amerikanaca ocjenjuje predsjednika Baracka Obamu "istim" ili "gorim" od njegova prethodnika Georgea W. Busha, prema novoj anketi instituta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika