21.09.2007. / 17:14

Autor: Nina Tomljanović

BRODOGRADNJA

Brodosplit predao drugi putnički brod američkim naručiteljima

Brodoslit – Brodogradilište specijalnih objekata (BSO) je Amerikancima prošle godine, zbog zadovoljstva već izgrađenim, potpisao i dodatak ugovoru o gradnji još triju takvih luksuznih brodova

Američkoj tvrtki Grand Circle River Cruise Line LLC iz Bostona je Brodoslit – Brodogradilište specijalnih objekata (BSO) predalo drugi od triju predviđenih putničkih brodova za krstarenje. Izgradnja "mini kruzera" za američkog naručitelja ugovorena je u prosincu 2005. godine. Prava cijena će se oblikovati po trenutačnom stanju na tržištu i ugrađenoj opremi, a okvirna vrijednost brodova iznosi šest milijuna dolara.

Brod imenom "Artemis" je mali krstaš dug 59, širok gotovo 11 i do glavne palube visok 4,50 metara. Može ponijeti do 54 putnika smještenih u 25 luksuznih dvokrevetnih kabina te dvije jednokrevetne. Uz luksuznu opremu ima i sunčanu palubu, velik restoran, gimnastičku dvoranu te plesni podij i ostale popratne sadržaje. Opslužuje ih posada od 19 članova. Najveća mu je brzina do 13,70 čvorova. Porinut je u ožujku ove godine, četiri mjeseca nakon primopredaje prvog, a namijenjen je plovidbi Sredozemljem.

BSO je Amerikancima prošle godine, zbog zadovoljstva već izgrađenim, potpisao i dodatak ugovoru o gradnji još triju takvih luksuznih brodova.

Najavljeno je sklapanje ugovora za gradnju još šest krstaša te jednog broda dugog 120 metara. Tako će pogoni Brodogradilišta specijalnih objekata biti popunjeni do 2010. godine.

U travnju ove godine predan je prvi brod pod imenom ''Athena''. Cijelo ljeto je plovio na relaciji Split-Atena sa 16-dnevnim programom pod nazivom Skriveni dragulji dalmatinske i grčke obale. Iz Brodosplita ističu kako je brod potvrdio visoku kvalitetu izradbe, a luksuznim interijerom osigurao zadovoljstvo putnika i kupca

Za prosinac ove godine potvrđena je predaja trećeg broda iz prve serije, a predaja posljednjega očekuje se godinu dana kasnije.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika