21.09.2007. / 17:28

Autor: Nina Tomljanović

BJELOVAR

Uklanjali ambroziju i pobjegli iz zatvora

Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa kazala je da je riječ o zatvorenicima koji izdržavaju kraće kazne zbog lakših kaznenih djela

Danas prijepodne iz bjelovarskog zatvora pobjegla su dvojica zatvorenika dok su izvan zatvora s javnih gradskih površina uklanjala ambroziju.

U bijegu su ukupno sudjelovala trojica zatvorenika, no jedan je ubrzo uhvaćen, a za dvojicom se još traga.

Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa kazala je da je riječ o zatvorenicima koji izdržavaju kraće kazne zbog lakših kaznenih djela, no u priopćenju se ne otkriva o kakvim se to djelima radi, a nije naveden ni identitet bjegunaca.

Zatvorenici u bijegu bili su dio manje skupine koja je temeljem ugovora s Gradom Bjelovarom radila izvan zatvorskih zidina na uklanjanju ambrozije s javnih površina.

Iz hrvatskih je zatvora od 1996. godine do travnja 2008. godine pobjeglo 99 zatvorenika, od kojih je desetak još uvijek u bijegu pokazuju podaci Uprave za zatvorski sustav.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika