21.09.2007. / 19:06

Autor: Nina Tomljanović

RATNI ZLOČIN

Optužena dvojica Bošnjaka za zločin nad Hrvatima

Optuženici Gasal i Kukavica te stražari bugojanskog logora, u kojem su bili zatočeni Hrvati su 1993. godine odvodili zatočenike u prostore bugojanske banke i ondje ih mučili

Ured za informiranje suda BiH priopćio je da je sud potvrdio optužnicu protiv ratnog upravitelja i zapovjednika osiguranja logora u Bugojnu Nisveta Gasala i Musajba Kukavice, koja ih tereti da su počinili ratne zločine nad Hrvatima.

Optuženici Gasal i Kukavica te stražari bugojanskog logora, u kojem su bili zatočeni Hrvati su 1993. godine odvodili zatočenike u prostore bugojanske banke i ondje ih mučili, navodi se u optužnici. Mnogi od njih nikad se nisu vratili i od tada im se gubi svaki trag. Također se navodi da su optuženici odgovorni za funkcioniranje zatvora u kojem je u neljudskim uvjetima bilo smješteno više od 300 muškaraca hrvatske nacionalnosti.

Dodaje se da su zatočeni Hrvati odvođeni na prve crte bojišnice Armije BiH protiv Vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća obrane (HVO) gdje su služili kao živi štit.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika