22.09.2007. / 09:20

Autor: Martina Čizmić

PARLAMENTARNI IZBORI

Gay udruge najsklonije SDP-u i HSLS-u

Prema pretpostavkama gay udruga, u Hrvatskoj je oko deset posto građana gay. Zato je interesantno vidjeti koga oni podupiru na predstojećim izborima.

Dorino Manzin iz udruge Drugi korak kaže da zbog dosadašnjih stavova najviše povjerenja imaju u SDP. No, tolerantni prema njihovim potrebama bili su i HNS i HSLS. Zbog svojih stavova ne računaju na HDZ. Manzin je istaknuo da mu se čini da bi zbog svojih stavova čak prije našli zajednički jezik sa HSP-om.

U lezbijskoj udruzi Kontra provesti će anketu među političkim strankama kako bi vidjeli njihove odgovore na pitanja gay populacije. Sanja Juras rekla je da ih je do sada najviše podržavao HSLS, dok im se HDZ nikada nije odazvao na okrugle stolove.

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić rekla je danije iznenađena što ih podržavaju gay udruge. HSLS je podržao pravo lezbijskih parova da posvajaju djecu, kao što je podržao i pravo da samohrane majke posvajaju.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika