22.09.2007. / 09:46

Autor: Martina Čizmić

CRKVA PROTIV MARKETINGA

VIDEO: Reklama koja je potresla Belgiju

Katolički biskupi u Belgiji protestirali su protiv reklame koja prikazuje Isusa kao debelog hipija koji izvodi čuda i provodi se sa oskudno odjevenim djevojkama u noćnom klubu.

Glasnogovornik Crkve Eric de Beukelaer rekao je da ne odobravaju tu reklamu i kako su to iznijeli predstavnicima RTL-a na čijem programu se reklama pojavila. Reklama promovira "Plug" televiziju za mlade.

Beukelaer jer rekao da belgijska Crkva ima smisao za humor. No, istaknuo je, jedno je kad u reklami prikazuju časne sestre ili svećenike kako jedu paštetu, a drugo kada Isusa pretvaraju u oglasnu ploču. To prelazi granicu dobrog ukusa. Istaknuo je da svi koji koriste vjerske simbole u reklamama moraju razmišljati i o osjetljivosti vjernika.

"Vidjeti Isusa prikazanog kao ništariju, zaostalog tinejdžera, to prelazi svaku granicu dobrog ukusa", rekao je Beukelaer. Plug TV i RTL-TVI branili su reklamu koja se prikazuje i u kinima ističući da nije uvredljiva, nego da mladima prikazuje Isusa kao opuštenog.

Pogledajte reklamu i procijenite sami.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika