22.09.2007. / 10:39

Autor: Martina Čizmić

INICIJATIVA CRKVE

Višečlanim obiteljima status malih poduzeća

Na godišnjoj skupštini svećenika Hvarsko-bračko-viške biskupije generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić prezentirao je najnoviju crkvenu inicijativu.

Prema tom prijedlogu obitelji s više djece trebale bi imati status malog poduzeća, a država bi obiteljski rad trebala priznati kao pravi i plaćati ga. Zaštita obitelji trebala bi se ugraditi u Ustav i država bi ju trebala poticati i stimulirati.

"Treba se izboriti za novo vrednovanje uloge žena, novi model fleksibilnog rada s više odmora i slobodnih dana za roditelje sa malom djecom, podjelu poslova i odgovornosti unutar obitelji", rekao je Čubelić.

Predložio je da obitelji s više djece imaju status malog poduzeća od opće društvene koristi. Država bi obiteljski rad trebala plaćati jednako kao što plaća odgojiteljima u skrbništvu ili vrtićima. Don Čubelić objasnio je prijedlog poraznim rezultatima prema kojim se zasniva sve manje obitelji, brakovi se sve češće raspadaju, supružnici imaju manje djece i odlučuju se na obitelj u sve kasnijoj dobi.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika