23.09.2007. / 11:25

Autor: Nina Tomljanović

NOVI KODEKS PONAŠANJA

Sportska odjeća, traperice i uske hlače, te prozirne stvari zabranjene na javnoj televiziji

Također je zaposlenicima zabranjeno da se odijevaju ili obuvaju po "ekstremnim modnim trendovima" i preporučeno da posvete maksimalnu pozornost osobnoj higijeni

Direktor slovenske nacionalne televizije Anton Guzej uveo je novi kodeks ponašanja za zaposlenike, zabranivši im nošenje sportske odjeće i obuće, traperica i uskih hlača, ali i majica na kojima su reklamne poruke ili su prozirne, pa "otkrivaju donje rublje".

Također je zaposlenicima zabranjeno da se odijevaju ili obuvaju po "ekstremnim modnim trendovima" i preporučeno da posvete maksimalnu pozornost osobnoj higijeni. "Ne smijemo dopustiti da neuredan izgled, neugodan tjelesni miris ili neodgovarajuća odjeća na poslu prevladaju našu stručnost", jedan je od naputaka iz novog pravilnika o kodeksu ponašanja koji zadnjih dana nerado komentiraju neki oporbeni mediji, videći u njemu stegovno pretjerivanje direktora kojega je prije dvije godine na to mjesto dovela konzervativna vlada desnog centra premijera Janeza Janše.

Među ostalim, zaposleni prema novom pravilniku moraju na telefonske pozive odgovarati najkasnije nakon drugog zvona, tijekom radnog vremena moraju se zadržavati u svojim uredima i međusobno komunicirati telefonom i elektroničkom poštom, moraju se pozdravljati s dobar dan i izbjegavati međusobne intimne kontakte, a u svojim sobama ne smiju lijepiti plakate i moraju ih pospremiti nakon smjene.

Ovih dana oporba priprema akcije kojima će obilježiti dvogodišnjicu donošenja zakona o javnoj televiziji kojim je, kako tvrde njezini predstavnici, sadašnja vlada smanjila nezavisnost javnog televizijskog servisa i njegovu gledanost jer je omogućila da u izboru nadzornog i programskog vijeća veći utjecaj nego prije imaju vlada i parlament.

Vezane vijesti

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

I Kosovo i Unija i 'izborna krađa'

Kandidati u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić u srijedu navečer su se, u predizbornoj raspravi na državnoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika