Objavljeno u Nacionalu br. 619, 2007-09-25

Autor: Marina Biluš

GAZETA

Srbija: Propadaju tužbe izbjeglih iz RH

Odvjetnički ured Trkulja i saradnici koji zastupaju izbjegle iz Hrvatske, zbog bolesti svog predsjednika prestaje s radom

Đuro TrkuljaĐuro Trkulja Novosadski odvjetnički ured Trkulja i saradnici suočio se s problemima u radu i prema svemu sudeći više neće moći zastupati izbjegle iz Hrvatske. Zbog toga bi, kako prenosi beogradski dnevni list Danas, gotovo 60.000 predmeta izbjeglica iz Hrvatske, u kojima vlasnici potražuju imovinu, zaostale mirovine i stanarsko pravo, moglo ostati neriješeno. List javlja kako je ovaj odvjetnički ured, koji je do sada pružao usluge spomenutim slučajevima, prošlog tjedna korisnike obavijestio da u narednom razdoblju neće moći snositi troškove zastupanja odvjetnika pred sudovima u Hrvatskoj.

Kao razlog odustajanja od oko 60 tisuća predmeta navodi se narušeno zdravstveno stanje predsjednika Ureda Đure Trkulje. Drugi razlog je, navodi Danas, “odbijanje pokrajinskih i republičkih organa da pruže podršku organizaciji u cilju pomoći održanja daljih aktivnosti”.

Nakon ovakve vijesti u ovom dnevnom listu, Đuro Trkulja pokušao je demantirati informacije o prestanku rada svog Ureda, tvrdeći kako su Trkulja i saradnici limitirali rad samo na pojedinačnim predmetima. Istovremeno na svojim internetskim stranicama kritizira Vladu Vojislava Koštunice i predsjednika Srbije Borisa Tadića zbog nezainteresiranosti za pomoć izbjeglima iz Hrvatske.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika