25.09.2007. / 08:45

Autor: Nina Tomljanović

PREDSJEDNIK U NEW YORKU

Mesić: Apsolutno da za oporezivanja velikog bogatstva

Govoreći o potpori za oporezivanje "kapitalnih dobiti", kao primjer je naveo prodaju Tifona i Lure, Luke Rajića, posebno "enormnu zaradu" koju je imala Lura zahvaljujući, među ostalim i državnim poticajima za razvoj mljekarstva

Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić komentirajući gospodarski programa SDP-a i HNS-a pružio je potporu predizbornoj najavi tih dviju stranaka, istaknuvši kako podupire posebno najavu "oporezivanja velikog bogatstva".

"Ja sam apsolutno za to. Nitko ne govori o oporezivanju normalnih nasljedstava, stečenih u redovnom poslovanju ali, mi imamo bogatstva koja su izvan toga, gdje su u ljudi u ratno vrijeme osigurali sebi takva bogatstva koja će zadovoljiti i njihove praunuke", kazao je Mesić koji na čelu državnog izaslanstva boravi u New Yorku na 62. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Mesić je dodao da za takva nasljedstva treba "jedna druga stopa, kojim bi bila zahvaćena i, kako kaže, pravednost".

Govoreći o potpori za oporezivanje "kapitalnih dobiti", kao primjer je naveo prodaju Tifona i Lure, Luke Rajića, posebno "enormnu zaradu" koju je imala Lura zahvaljujući, među ostalim i državnim poticajima za razvoj mljekarstva.

Jučerašnje odstupanje saborskih zastupnika Tončija Tadića i Miroslava Rožića iz HSP-a , predsjednik nije želio komentirati.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika