25.09.2007. / 12:55

Autor: Marijana Zrinjski

FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI

Studentski prosvjedi u Zagrebu

Pedesetak studenata Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu danas je prosvjedovalo pred zgradom fakulteta radi, kako kažu, loše provedbe bolonjskog procesa. Traže dodatni dekanski ispitni rok, jer veliki broj njih nije ispunio uvjete za upis u višu godinu studija.

Rekli su da im od početka akademske godine nisu bili poznati uvjeti koji su potrebni za upis u višu godinu, zbog čega će mnogi od njih izgubiti godinu. Studenti tvrde da su tek u srpnju doznali da im za upis u višu godinu treba 60 ECTS bodova. Traže da im se unaprijed odrede uvjeti koje trebaju ispuniti u idućoj akademskoj godini te ističu da nisu protiv bolonjskog procesa, već načina na koji se provodi. Upozorili su kako na seminarima zna biti i po sto studenata, pa gube interes za nastavu. Nezadovoljni su i što im je smanjen broj ispitnih rokova, a obveze ostale iste.

Dekanica Smiljana Leinert-Novosel smatra da studenti nemaju razloga za prosvjed, jer na Fakultetu ne postoji problem prolaznosti studenata. Rekla je da će na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća najvjerojatnije biti odobren dodatni dekanski ispitni rok, iako njega ne bi smjelo biti ni po Statutu fakulteta ni po Bolonjskoj deklaraciji. Odgovarajući na novinarski upit o nedovoljnom broju ispitnih rokova, dekanica je iznijela primjedbe profesora da studenti ne izlaze na prijavljene ispite ili izlaze nespremni.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika