25.09.2007. / 16:05

Autor: Martina Čizmić

UNIVERZIJADA 2009.

Privredna komora Srbije traži poništenje ugovora s "Varteksom"

Potpredsjednik Privredne komore Srbije Dragan Đurić zatražio je poništenje ugovora između poduzeća "Univerzijada 2009." i "Varteksa" jer je posao dobila bez javnog natječaja, čime je prekršen zakon.

Kako smo već pisali "Varteks" je tim ugovorom postao ekskluzivni dobavljač službene odjeće i obuće i sponzor Univerzijade u Beogradu.

Đurić je izrazio čuđenje što je "Varteks" dobio taj posao kad bi, prema njemu, srbijanska tekstilna poduzeća taj posao obavila kvalitetnije i pod boljim uvjetima. Rekao je da se Udruženje industrije tekstila, odjeće, kože i obuće obratilo srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću i zahtjevalo da se ispita da li je u tom slučaju prekršen Zakon o javnim nabavama. Zatražio je od države da zaštiti domaće gospodarstvo i podupre srbijanska poduzeća koja sudjeluju u javnim natječajima u regiji.

Istaknuo je kako u posljednjih nekoliko godina tvrtke iz Slovenije i Hrvatske ulažu stotine milijuna eura u Srbiji, dok srbijanskih ulagača u tim državama gotovo nema. Optužio je da tvrtke iz Slovenije i Hrvatske imaju jak lobi u Srbiji te da imaju bolje uvjete od domaćih tvrtki.

Predstavnici Univerzijade do sada su branili ugovor s "Varteksom" govoreći kako njime nije prekršen Zakon o javnim nabavama jer će posao financirati sponzori, a ne država.

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika