26.09.2007. / 10:18

Autor: Marijana Zrinjski

SVJETSKA BANKA

Hrvatska među prvih sto zemalja po lakoći poslovanja

Srbija, Crna Gora, Makedonija, Gruzija samo su neke od 96 zemalja koje se na globalnoj ljestvici lakoće poslovanja koju je izradila Svjetska banka, nalaze ispred Hrvatske. Iako se Hrvatska prema izvješću Doing Business 2008. nalazi na 97 mjestu, između Uragvaja i Azerbajdžana, iz Svjetske banke poručuju da tim rezultatom Hrvatska može biti zadovoljna. Voditelj Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Andras Horvai kaže da je Hrvatska od prošle godine znatno napredovala i provela reforme u četiri od deset područja obuhvaćenih tim izvještajem.

Ovogodišnji status ocjenjivao se na temelju deset pokazatelja poslovne regulative koji pokazuju vrijeme i cijenu da se pokriju zahtjevi državne administracije za pokretanje biznisa, njegovo vođenje, trgovanje, porezni sustav i zatvaranje. Činjenicu da se Hrvatska nalazi iza Srbije i Crne Gore iz Svjetske banke objasnili su time da ljestvica ne pokazuje mjerilo uspješnosti tih zemalja, isplativost investicija unutar njihovih ekonomija, kao ni stopu kriminala u zemlji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika