26.09.2007. / 11:20

Autor: Nina Tomljanović

VIJETNAM

Otkriveno 11 novih vrsta životinja i biljaka

Do otkrića je došlo u tropskim šumama planina u području Anama, u središnjoj pokrajini Thua Thien Hue, zoni prozvanoj "zeleni koridor"

Jedna zmija, dva leptira, pet orhideja i još tri biljke među kojima aspidistra (iz porodice ljiljana) i arum nove su biljke i životinje koje je otkrio svjetski fond za zaštitu prirode (WWF).

Do otkrića je došlo u tropskim šumama planina u području Anama, u središnjoj pokrajini Thua Thien Hue, zoni prozvanoj "zeleni koridor" u Vijetnamu koja predstavlja, po WWF-u, jedinstveno stanište za brojne vrste".

WWF se nada da je otkrila još deset drugih novih vrsta, među kojima četiri orhideje, ali čeka rezultate dodatnih ispitivanja radi potvrde.

Otkrivena zmija "živi blizu vodenih tokova gdje lovi žabe i druge male životinje", glave "prošarane žutim i bijelim" i tijela "pokrivena crvenim točkama". "Može doseći 80 cm dužine", objasnio je WWF.

Jedan od leptira ima "brz i krivudav let". Među biljkama tri nove orhideje "u potpunosti su bez listova", dodaje organizacija.

Vezane vijesti

Psi pomažu trudnicama da postignu zadane ciljeve vježbanja

Psi pomažu trudnicama da postignu zadane ciljeve vježbanja

Znanstvenici iz Waltham Centra za brigu o ljubimcima i znanstvenici Sveučilišta u Liverpoolu otkrili su da su trudnice koje posjeduju psa fizički… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika