26.09.2007. / 11:28

Autor: Nina Tomljanović

BORBA PROTIV AIDSA-a

UN za povećanje financijske pomoći u borbi protiv AIDS-a

Agencija ističe kako približno 10 milijardi dolara, koliko se očekuje ove godine, nisu dovoljni za postizanje cilja "univerzalnog pristupa" njezi 2010. godine, usprkos svjetskoj mobilizaciji "bez presedana"

UNAIDS, agencija UN-a koja usklađuje borbu protiv AIDS-a upozorila je da bi se financiranje radi prevencije AIDS-a i liječenje te bolesti trebalo udvostručiti u sljedeće tri godine kako bi doseglo 30 milijardi eura, radi zaustavljanja pogoršanja pandemije.

Agencija ističe kako približno 10 milijardi dolara, koliko se očekuje ove godine, nisu dovoljni za postizanje cilja "univerzalnog pristupa" njezi 2010. godine, usprkos svjetskoj mobilizaciji "bez presedana".

Za borbu protiv AIDS-a je prije 11 godina na raspolaganju bilo gotovo 300 milijuna dolara. Izvješće je sastavljeno povodom međunarodne konferencije koja danas i sutra u Berlinu okuplja donatore iz čitavog svijeta radi skupljanja više milijardi dolara kako bi se popunile blagajne Svjetskog fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i močvarne groznice u razdoblju 2008.-2010. godine.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika