26.09.2007. / 12:31

Autor: Marko Biočina

NASA NAJAVILA

Ljudi na Marsu najkasnije do 2037. godine

„NASA namjerava poslati čovjeka na Mars najkasnije do 2037. godine“, izjavio je direktor američke agencije za istraživanje svemira Michael Griffin na Međunarodnom astranautičkom kongresu u Hyderabadu. Griffin tvrdi kako je temelj takvih planova dovršetak Međunarodne svenirske stanice koji je planiran za 2010. godinu.

Slijedeće godine će Nasina letjelica Phoenix letjeti na Mars i provesti dosad najveće istraživanje površine tog planeta. Istovremeno, robotska vozila Oportunity i Spirti će nastaviti svoje već postojeće misije na MarsuNa temelju tih podataka NASA će započeti seriju istraživanja o efektima koje bi duga svemirska putovanja imala na ljudska bića.

Također, kao priprema za buduće svemirske letove prema Marsu poslužit će i serija robotskih misija na Mjesecu.

Kongres u Hyrabadu okupio je više od 2000 znanstvenika, a s obzirom na da se ove godine obilježava pedeseta obljetnica lansiranja preve svemirkse letjelice Sputnik 1, daljnja istraživanja Mjeseca i Marsa su glavna tema kongresa.

Vezane vijesti

U jezerima na Titanu postoji život?

U jezerima na Titanu postoji život?

Prema snimkama koje je napravila svemirska letjelica Cassini pretpostavlja se kako na površini Saturnovog mjeseca Titana postoji stotine jezera i tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika