27.09.2007. / 08:24

Autor: Nina Tomljanović

HT

Zadnji dan javne ponude dionica

Vlada je zbog povećanoga interesa građana, početkom ovoga tjedna povećala paket dionica za javnu ponudu na 32,5 posto, pri čemu je utvrdila i da će hrvatski građani s pravom prvenstva i posebnom pogodnosti moći kupiti najviše 25 posto dionica i to do najviše prodajne cijene od 38.000 kuna

Danas je zadnji dan javne ponude dionica HT-a građanima. Do kraja dana, odnosno do 23.56 sati uplate moraju biti proknjižene.

Vlada je zbog povećanoga interesa građana, početkom ovoga tjedna povećala paket dionica za javnu ponudu na 32,5 posto, pri čemu je utvrdila i da će hrvatski građani s pravom prvenstva i posebnom pogodnosti moći kupiti najviše 25 posto dionica i to do najviše prodajne cijene od 38.000 kuna.

Prema neslužbenim informacijama samo do kraja prošloga tjedna dionice je upisalo 210 tisuća građana. Institucionalni investitori kojima je namijenjeno do 7,5 posto dionica, ponude mogu predavati do 1. listopada. Taj bi dan Vlada trebala odlučiti o konačnoj prodajnoj cijeni te o rasporedu dionica. Javna ponuda završit će 5. listopada, kada bi se dionice trebale naći na Zagrebačkoj i Londonskoj burzi.

No nad cijeli se privatizacijski projekt nadvila sudska tužba udruge Potrošač, zbog dvojbe - jesu li u Prospektu za prodaju ispravno navedeni svi podaci.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika