27.09.2007. / 10:50

Autor: Nina Tomljanović

OTROVNE IGRAČKE

Kineske igračke ponovo povučene s tržišta

Riječ je o garnituri vrtnog alata pod nazivom Happy Giddy Gardening Tools i o stolicama Sunny Patch premazanim bojom koja sadrži olovo priopćilo je Američko povjerenstvo za sigurnost potrošača, dodajući da zasad nema dojava o žrtvama

Američke vlasti i distributer Target sa tržišta će povući 350.000 komada vrtnog alata i stolica za djecu proizvedenog u Kini, koji su se od kolovoza 2006. do kolovoza 2007. godine prodavali u njegovim trgovinama diljem Amerike.

Riječ je o garnituri vrtnog alata pod nazivom Happy Giddy Gardening Tools i o stolicama Sunny Patch premazanim bojom koja sadrži olovo priopćilo je Američko povjerenstvo za sigurnost potrošača, dodajući da zasad nema dojava o žrtvama.

U SAD-u u proizvodnji igračaka iz javno zdravstvenih razloga su olovne boje zabranjene od 1978. godine. U kolovozu i početkom rujna velika američka trgovina igračaka Mattel u tri navrata je povlačila s tržišta velik broj igračaka proizvedenih u Kini, ukupno više od 20 milijuna komada igračaka, od kojih je 90 posto sadržavalo sitne magnete koji su se mogli odvojiti, dok su druge bile obojene olovnim bojama.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika