27.09.2007. / 12:52

Autor: Martina Čizmić

BIVŠI HSP-ovci

Tadić i Rožić odlaze iz politike

Bivši HSP-ovci Miroslav Rožić i Tonči Tadić neće se kandidrati na predstojećim parlamentarnim izborima. Na današnjoj konferenciji za novinare, Rožić i Tadić su odbacili mogućnost prelaska u neku drugu političku stranku ili formiranja nezavisne liste. Kažu kako se u dogledno vrijeme ne vide u politici, pogotovo zato što trenutno nema nijedne stranke koja bi mogla promijeniti loše stanje na hrvatskoj političkoj sceni.

Umjesto u Saboru, Tadić će najmanje slijedeće četiri godine provesti na svom radnom mjestu u Institutu Ruđer Bošković, dok je Rožić čak izjavio kako razmatra mogućnost odlaska u mirovinu.

Ni Rožić ni Tadić nisu htjeli govoriti o situaciji u HSP-u, obrazloživši to željom da ne naškode imidžu stranke. Tadić je tek rekao kako „kao intelektualci nisu mogli podnijeti činjenicu da im netko naređuje što da rade ali im takvu naredbu ničim ne obrazloži“.

Podsjetimo, u tekstu svoje ostavke naveli su kako "ne žele djelovati u stranci u kojoj su stranačka stajališta promjenljiva od tjedna do tjedna radi tzv. višeg stranačkog interesa, a zapravo radi političke trgovine i obećanja o dolasku na vlast poslije izbora".

Konferenciji za novinare je nazočio i HSP-ovac Pero Kovačević, koji je izrazio žaljenje zbog odlaske dvojice istaknutih stranačkih dužnosnika. Kovačević je rekao kako na konferenciju došao u privatnom aranžmanu pozdraviti se s bivšim kolegama, ali i vjerojatno zatražiti par savjeta od Rožića s obzirom da će ga naslijediti na mjestu potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine.

Vezane vijesti

Za mjesto zagrebačkog gradonačelnika osam kandidata

Za mjesto zagrebačkog gradonačelnika osam kandidata

Zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) izvjestilo je noćas nakon ponoći da je zaprimilo osam kandidatura za mjesto gradonačelnika, 27 lista za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika