27.09.2007. / 12:57

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKI SABOR

Kajin: ''SDP je IDS-u partner u bitci protiv HDZ-a''

Kajin je danas u Hrvatskom saboru rekao da SDP nije suparnik IDS-u već "partner u političkoj bitci protiv zajedničkog političkog protivnika i neistomišljenika HDZ-a", a Komadini je poručio da se HDZ ne može pobijediti ako se protiv IDS-a prljavo igra

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je reagirajući na jučerašnju izjavu potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadine da je SDP-u IDS politički suparnik, kazao kako HDZ ne može pobijediti ako se prljavo igra protiv IDS-a na način da ga se proglašava protivnikom i suparnikom.

Naime, Komadina je jučer u Puli, na predstavljanju SDP-ovog izbornog programa za 8. izbornu jedinicu, rekao da buduća SDP-ova vlada očekuje potporu IDS-a, ali da je trenutno IDS SDP-ov politički suparnik u 8. izbornoj jedinici te da ga namjerava pobijediti.

Kajin je danas u Hrvatskom saboru rekao da SDP nije suparnik IDS-u već "partner u političkoj bitci protiv zajedničkog političkog protivnika i neistomišljenika HDZ-a", a Komadini je poručio da se HDZ ne može pobijediti ako se protiv IDS-a prljavo igra. "HDZ se pobjeđuje, gospodine Komadina, tako da se ponovno vratite na vlast u Novom Vinodolskom, Bakru, Vrbovskom, Brodu, Moravicama, gdje ste vlast prepustili HDZ-u", poručio je Komadini, a predsjednika SDP-a Zorana Milanovića upitao je li pulska izjava osobni stav Komadine ili i stav stranke.

"Zamislite licemjerstvo, da bi ustoličili Komadinu trebali bi mu dati podršku, a da nas on šamara i to na prostoru gdje smo na zadnjim izborima dobili 95 tisuća glasova", dodao je Kajin.

Istaknuo je da je IDS u Istri uvijek pobjeđivao HDZ, da će tako biti i na predstojećim parlamentarnim izborima, naglasivši da će IDS podržati vladu lijevog centra, koje, istaknuo je, bez IDS-a neće biti. "IDS će podržati vladu lijevog centra, ali u njoj će aktivno sudjelovati u cilju ostvarenja svojih programa, ili u takvoj vladi ne treba ni biti", zaključio je.

IDS-ov saborski zastupnik Valter Poropat poručio je Komadini kao županu Primorsko-goranske županije da, ako već govori o suparništvu, neka usporedi BDP, izvoz, ulaganja, prihode od turizma u njegovoj i Istarskoj županiji. "Na tim temama neka traži suparnika", kazao je Poropat.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika