27.09.2007. / 13:33

Autor: Martina Čizmić

HT I DIONICE

Odbijen zahtjev "Potrošača" za zabranom prikupljanja ponuda za HT

Zagrebački Općinski sud odbio je zahtjev za privremenom zabranom prikupljanja javnih ponuda za kupnju dionica HT-a koju je zatražila udruga "Potrošač".

Sud je zahtjev ocijenio neosnovanim. Smatra da udruga nije aktivno legitimirana za podnošenje prijedloga jer u konkretnom slučaju ne postoji pravni odnos između nje i države i HT-a. Iz prijedloga za donošenje privremene mjere nije vidljivo želi li Potrošač tom mjerom zaštiti mogućnost realizacije svoje odštete ili odštete 42 tisuće potencijalnih tužitelja ili svih korisnika HT-ovih usluga.

Sutkinja Mirela Mijoč donijela je odluku nakon što je na jučerašnjem ročištu udruga "Potrošač" navela da HT nije osigurao sredstva za moguće tužbe 1,3 milijuna HT-ovih korisnika, te da bi to HT-u moglo učiniti štetu od preko pet milijardi kuna, što nije uneseno u prospekt za uvrštenje dionica HT-a na burzu.

Odvjetnici HT-a tvrdili su da "Potrošač" nije dokazao svoju legitimaciju. Istaknuli su da kupci dionica nisu potrošači nego investitori te se prodaja dionica ne bi negativno odrazila na njihova potraživanja.

U HANFA-i tvrde je prospekt napravljen u skladu s pravilima struke. "Potrošač" se na odluku može žaliti u roku osam dana. Za sada nisu željeli komentirati sudsku odluku.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika