28.09.2007. / 08:39

Autor: Marijana Zrinjski

PREMIJER NA OVČARI

Hrvatska će i službeno izraziti ogorčenje haaškom presudom

Na Ovčaru gdje su se sinoć skupili članovi vukovarskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji žrtava, kako bi na mjestu masovnih grobnica prosvjedovali zbog haških presuda, kao potpora, došao i premijer Ivo Sanader. Rekao je da se priprema pismo Vijeću sigurnosti UN-a u kojem će Hrvatska iznijeti stav da je presuda nepravedna.

"Došao sam na Ovčaru iz jednog žestokog osjećaja otpora i prosvjeda prema jednoj ovakvoj nepravednoj i neljudskoj presudi. Došao sam biti s Vukovarcima u ime cijele Hrvatske. Koliko je ljudi ovdje trebalo da bude ubijeno da ti zločinci dobiju doživotnu kaznu, koju zaslužuju? Pozivam cijelu hrvatsku javnost da i u ovom teškom trenutku sačuvamo prisebnost jer znamo što treba napraviti i da žrtve koje su ovdje pale u Vukovaru nisu bile samo za Vukovar već za cijelu Hrvatsku a rekao bih i za Europu", rekao je premijer.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika