28.09.2007. / 16:26

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Zbog neodaziva predstavnika HEP-a stanari Kupske ulice odgodili sastanak

Jučer su stanari angažirali odvjetnicu Doris Koštu koja je izjavila kako ne sumnja u uspjeh tužbe, te da sada radi bez akontacije, jer će njezin angažman platiti onaj tko izgubi sudski spor

Pročelnik gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar  izvijestio je da stanari urušene Kupske ulice danas nisu željeli održati sastanak s predstavnicima Grada Zagreba i izvođačima radova, jer se pozivu nisu odazvali i predstavnici HEP-a. Zbog toga je sastanak dogovoren za ponedjeljak.

Ukupno 62 osobe smještene su u hostelu u Remetincu, a jedna žena s djecom smještena je u hotelu Jadran. Ostali stanari smješteni su kod rodbine i prijatelja. Tvrtka Conex (jedan od izvođača radova) unajmila je dva stana u koja su smješteni stanari urušene kuće u Kupskoj 9, jer još dulje vrijeme neće biti useljiva. "U Kupsku ulicu nitko se još ne može vratiti sve dok stručnjaci ne provjere jesu li njihove kuće sigurne za povratak", kazao je Šostar, napominjući da ima saznanja kako još nisu obavljena geomehanička istraživanja.

Dodao je da se u svoje domove mogu vraćati stanari okolnih ulica, Plitvičke, Galovačke i Sutlanske, u kojima je uspostavljena infrastruktura.

"Grad Zagreb i dalje će skrbiti za sve svoje sugrađane koje je pogodila nesreća i oni ne trebaju brinuti da će morati plaćati troškove smještaja", rekao je Šostar pozivajući se na obećanje gradonačelnika Milana Bandića.

Jučer su stanari angažirali odvjetnicu Doris Koštu koja je izjavila kako ne sumnja u uspjeh tužbe, te da sada radi bez akontacije, jer će njezin angažman platiti onaj tko izgubi sudski spor.

"Novac ne smije biti prepreka ljudima da na kvalitetan način zaštite svoja prava", rekla je odvjetnica Košta najavivši da će do utorka precizirati potraživanja svake obitelji, te ustvrdila da lanac odgovornosti ide od HEP-a do građevinske inspekcije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika