29.09.2007. / 11:48

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Danas sanacija u Kvaternikovoj ulici

Omerović je kazao da je iskop za objekat rađen prije pet ili šest mjeseci te da ga nije radila njegova tvrtka, pojašnjavajući da je Omerović grupa došla na gradilište prije mjesec dana sa zadaćom izgradnje objekta u Kvaternikovoj ulici

Danas bi trebala početi sanacija klizišta na gradilištu urbane vile u Kvaternikovoj ulici, zbog kojeg je sinoć evakuirano deset stanara okolnih kuća. Zagrebačka policija od sinoć osigurava ugroženo područje, a izvođač radova Omerović grupa tvrdi da nema veze s urušavanjem kuća.

Zdravko Svirčić, voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra zagrebačke Policijske uprave je kazao da je još 5. rujna građevinska inspekcija utvrdila nepravilnosti u izvođenju iskopa, koji je izveden bez mjera osiguranja stabilnosti okolnih objekata. Inspekcija je, po njegovim riječima, naredila hitne mjere sanacije, što nije bilo učinjeno, te je došlo do urušavanja okolnih kuća.

Prema riječima direktora Omerović grupe, Hajrudina Omerovića, ta tvrtka ''nema nikakve veze s urušavanjem''.

Omerović je kazao da je iskop za objekat rađen prije pet ili šest mjeseci te da ga nije radila njegova tvrtka, pojašnjavajući da je Omerović grupa došla na gradilište prije mjesec dana sa zadaćom izgradnje objekta u Kvaternikovoj ulici.

Stanari Kvaternikove ulice tvrde da su još su u travnju upozoravali nadležne na opasnost od urušavanja.

Prema podacima navedenim na gradilištu, građevinska dozvola izdana je u siječnju ove godine, a investitor je "M&M" Commmerce iz Lučkoga.

U Kvaternikovoj ulici 83 i 85 sinoć je evakuirano deset stanara iz njihovih kuća. Zidovi na jednoj od kuća su napukli, a dvorište druge kuće nagnulo se prema gradilištu, na kojemu je izvršen iskop za gradnju individualne stambene građevine, odnosno urbane vile.

Na hitno sazvanoj sjednici Vijeća gradske četvrti Črnomerec kojoj će, u Kvaternikovoj, prisustvovati stanari, investitor "M&M" te predstavnici Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izgradnju te Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu zaštitu biti će riječi o poduzimanju potrebnih mjer

Vezane vijesti

Represivno naličje Europe

Represivno naličje Europe

Njemačka policija počela je u srijedu ispred sjedišta Europske središnje banke (ECB) mirno uklanjati protukapitalističke prosvjednike iz pokreta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika