29.09.2007. / 14:03

Autor: Nina Tomljanović

HNS

Vesna Pusić ne dijeli Čačićevo mišljenje oko favoriziranja krščana pri uvozu radne snage

Vesna Pusić, predsjednica HNS-a nije se suglasila sa stavom premijerskog kandidata svoje stranke Radimirom Čačićem koji je nedavno izjavio kako pri uvozu radne snage u Hrvatsku treba favorizirati kršćane zbog njihova lakšeg uklapanja u društvo i manje konfliktnosti, piše u subotnjem izdanju sarajevskog Oslobođenja.

Pusić je rekla kako se zbog ove Čačićeve izjave digla prašina "zato što je izgledalo sasvim nevjerojatno da od nekog iz HNS-a dolazi izjava u kojoj se na bilo koji način kršćanstvo spominje kao kriterij". "HNS smatra da su bilo kakvi kriteriji kršćanstva, islama, judaizma itd. za državu kao instituciju apsolutno neprihvatljivi", kazala je predsjednica HNS-a.

Država je po njenom tumačenju sekularna i mora biti slijepa na religiju kao što u konačnici mora biti slijepa i na etnicitet.

Pusić smatra da je ono što je rekao Čačić kazao netko iz HDZ-a vjerojatno nitko ne bi reagirao. "Ali, budući da je ovo rekao netko iz HNS-a, onda se to proširilo na koncept razumijevanja države i uloge države koji je suprotan onome što HNS zastupa, misli i zagovara", pa su zbog toga ove riječi izazvale takvu reakciju", dodala je Vesna Pusić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika