30.09.2007. / 17:59

Autor: Marko Biočina

POSLJEDNJI PREŽIVJELI

Frane Lučić i dalje vrlo kritično

Jedini preživjeli akter vatrogasne tragedije na Kornatu, Frane Lučić, i dalje se nalazi u teškom stanju i životno je ugrožen. Takvo je stanje posljedica sustavne infekcije zbog koje je Lučić u subotu skoro preminuo.

Ipak, splitski liječnici su ga uspjeli spasiti uz pomoć posebne vrste antibiotika. Lijek djeluje tako da spriječeva djelovanje enzima koji luči bakterija koja je ušla u Lučićev cirkulacijski sustav i na taj način izazvala infekciju. Iako se činilo da će spomenuti antibiotik morati biti hitno uvezen iz inozemstva, na kraju je ipak pronađen u jednoj zagrebačkoj bolnici, te smjesta dopremljen u Split.

Iako je Lučić i dalje u kritičnom stanju, funkcije njegovih vitalnih organa su i dalje vrlo dobre, a liječnici se nadaju kako će u narednim danima uspjeti stabilizirati nejgovo stanje. U međuvremenu liječnici će i dalje nastaviti intezivnim liječenjem.

Vezane vijesti

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Svjedočenjem jedinoga preživjelog vatrogasca Frane Lučića na Županijskome sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibensko-kninskome vatrogasnom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika