30.09.2007. / 18:16

Autor: Marko Biočina

PREDIZBORNA KAMPANJA

SDP tužio HDZ Vijeću za elektroničke medije

Nakon što je jučerašnji stranački skup HDZ-a u Puli izravno prenosila lokalna televizija TV Nova nije trebalo dugo čekati na odgovor iz konkurentskog SDP-a. Oni su danas Vijeću za elektroničke medije uputili prigovor u povodu tog prijenosa.

Naime, prema Zakonu o elektroničkim medijima oglašavanje političkih stranaka nije dopušteno, osim u vrijeme izborne promidžbe sukladno posebnim zakonu. HDZ je već jednom bio opomenut od vijeća kada je prijenos njihovog Općeg sabora išao na devet lokalnih televizijskih postaja. Vijeće je tada utvrdilo kako je prekršen zakon, te odluku o kaznama prepustio nadležnim prekršajnim sudovima. SDP zahtijeva da se isto tako postupi i u ovom novom slučaju prijenosa HDZ-ovih predizbornih aktivnosti.

"Političke stranke i koalicija ne smiju biti pokrovitelji programskog sadržaja osim u vrijeme izborne promidžbe. U izravnom prijenosu političkog stranačkog skupa ne vidimo programski interes ni medija niti javnosti, jer se radi o promidžbi koja ja u interesu samo jedne stranke, a nije dopuštena osim u vrijeme koje je Zakonom o izboru zastupnika u Hrvatski sabor točno određeno“, ističe se u priopćenju koje u ime te stranke potpisuje Gordana Grbić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika