01.10.2007. / 08:23

Autor: Marko Biočina

JAVNA PONUDA HT-A

Paketi duplo manji, dionice jeftinije

Nakon današnje sjednice vlade trebala bi biti poznata cijena po kojoj će dionice T-HT-a biti prodane građanima u sklopu javne ponude. Spekulira se kako bi cijena mogla iznositi između 270 i 280 kuna. No, danas se također očekuje i odluka o smanjenju dioničkih paketa zbog neočekivano velikog interesa građana.

Naime, dionice T-HT-a je upisalo više od 350 tisuća građana, tako da će vlada, kako bi mogla zadovoljiti potražnju, biti prisiljena značajno rezati vrijednost maksimalnog paketa. Prema neslužbenim informacijama, povlašteni paket će umjesto dosadašnjih 38 tisuća kuna iznositi između 15 i 17 tisuća.

Upravo je to jedan od glavnih razloga zašto će se vlada vjerojatno odlučiti na nisku cijenu dionica. Osim što bi cijena ispod 300 kuna po dionici smanjila nezadovoljstvo javnosti zbog rezanja paketa, na taj način bi dionici bilo otvoreno više prostora za rast cijene, a samim time i za profit ulagača.

Uz takvu cijenu, država bi prodajom 32,5 posto udjela u T-HT-u zaradila oko 6 milijardi kuna, što se smatra očekivanim iznosom.

Vezane vijesti

Rast eura i dolara

Rast eura i dolara

Na financijskim tržištima širom svijeta očekuje se rast cijena dionica i tečaja eura jer su nakon izbora u Grčkoj parlamentarnu većinu osvojile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika