01.10.2007. / 09:18

Autor: Marko Biočina

INTERES JAVNOSTI

Peticiju protiv Haaga već potpisalo više od 100 tisuća ljudi

Iako se činilo da ništa ne može pobuditi ni približno veliki interes javnosti kao javna ponuda dionica T-HT-a, čini se da je to uspjelo HSP-u. Naime, kako tvrdi jedan od lidera te stranke Pero Kovačević, njihovu peticiju kojom se traži suspendiranje Zakona o suradnji s Haaškim tribunalom već je prvog dana potpisalo više od 50 tisuća ljudi. Kovačević kaže kako očekuje da će danas ta brojka biti veća od 100 tisuća.

"Naši aktivisti i simpatizeri će početi obilaziti kvartove u svim većim mjestima u Hrvatskoj i tako osigurati da svi koji žele mogu potpisati peticiju. Posebno me veseli što su želju za potpisivanjem peticije pokazali i mnogi članovi ostalih političkih stranaka što dokazuje kako je ovo pitanje nadilazi stranačke interese", rekao je Kovačević. HSP-ova peticija će trajati do 15. listopada, a nadaju se kako će uspjeti skupiti više od 400 tisuća potpisa, koje će nakon toga poslati u Sabor.

Peticija također podrazumijeva da slijedeći saziv hrvatskog Sabora raspiše i referendum na kojem bi se građani očitovali o odnosu prema tom sudu. Peticiju su pravaši organizirali nakon haaške presude Mrkšiću, Radiću i Šljivančaninu, koju smatraju dokazom da «Haag želi od žrtve napraviti agresora».

Kako je prilikom pokretanja ove inicijative u Splitu izjavila Ruža Tomašić HSP će ovog tjedna u Saboru zatražiti da se pokrene rasprava o ukidanju ovog ustavnog zakona.

«I sam HSP se prevario što se tiče Haškog suda. Mislili smo da Haag želi izjednačiti žrtvu i agresora ali vidimo nakon ove skandalozne presude da Haag zapravo želi da žrtva postane agresor. To su dokazali ovom najnovijom presudom i zato pozivam sve građane da potpišu ovu peticiju», kazala je dopredsjednica HSP-a Ruža Tomašić

Vezane vijesti

Saudijke žele voziti

Saudijke žele voziti

Saudijke su u srijedu, na godišnjicu početka kampanje, stavile na internet peticiju namijenjenu kralju Abdalahu kojom traže da se ženama dopusti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika