01.10.2007. / 10:01

Autor: Martina Čizmić

KINA

Zabranjeni oglasi za grudnjake, donje rublje i seksualna pomagala

Kina je u sklopu akcije čišćenja medija od "društvenog zagađenja" zabranila televizijske i radio oglase za grudnjake, donje rublje i seks igračke. Cenzori su već napali oglase koji sadržavaju eksplicitan jezik, ponašanje i slike.

Posljednja odluka Državne uprave za radio, film i televiziju zabranila je i oglase za seksualna pomagala poput tonika koji obećava bolji učinak u krevetu. U Državnoj upravi su bili zabrinuti zbog sugestivnih slika i nepotvrđenih tvrdnji o nekim proizvodima i njihovoj efektivnosti.

"Ilegalni oglasi za seksualne lijekove i drugi štetni oglasi predstavljaju prijetnju za društvo", objavili su na svojoj web stranici. "Ne samo da ozbiljno zavode kupce, štete njihovom zdravlju, zagađuju društvo i korumpiraju društvene norme, nego i izravno štete kredibilitetu javnog emitiranja i utječu na sliku komunističke partije i vlade", tvrde u Državnoj upravi.

Kina je već izdala oštra pravila za "reality" i "talent show" emisije te zabranila da publika glasa putem SMS-a i interneta. Nekoliko tjedana ranije naređeno je ukidanje 11 radio emisija u južnoj i centralnoj Kini zbog previše otvorenog govora o sexu ili emitiranja materijala veoma pornografske prirode. Zabranili su i televizijske emisije o plastičnoj kirurgiji i promjenama spola.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika