01.10.2007. / 12:51

Autor: Marijana Zrinjski

AGRESIJA NA HRVATSKU

Obljetnica napada na Dubrovnik

Prije točno 16 godina, 1. listopada 1991. godine u šest sati ujutro, s kopna, mora i zraka, počela je srbocrnogorska agresija na Dubrovnik. Cijelo dubrovačko područje ostalo je bez struje i vode, a sve luke bile su u potpunoj blokadi. Grad je bio i bez telefonskih veza sa svijetom što je trajalo naredna tri mjeseca. Tijekom agresije poginulo je više od 300 hrvatskih branitelja i civila, 33 tisuća ljudi moralo je napustiti svoje domove, a u srbocrnogorske logore u Bileći i Morinju odvedeno je 336 osoba.

U prigodi sjećanja na početak agresije na Dubrovnik danas su na dubrovačkom groblju Boninovo ispred Središnjeg križa položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule, a sveta misa služit će se u 12 sati na brdu Srđ. U more će u gruškoj luci u 18 sati bit će spušten vijenac u more. Misa za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu služit će se večeras u 19 sati u franjevačkom samostanu Male braće.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika