12.08.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA

VLADA OSIGURALA LENCU JAMSTVO OD 7,3 MILIJUNA DOLARA

VLADA OSIGURALA LENCU JAMSTVO OD 7,3 MILIJUNA DOLARA

Vlada će ovih dana osigurati riječkom brodogradilištu ‘’Viktor Lenac’’ već odobreno jamstvo u visini 7,3 milijuna dolara, za nastavak izgradnje plinske platforme Marica, potvrdio je u ponedjeljak ministar gospodarstva Ljubo Jurčić. Taj će novac biti namijenjen isključivo za gradnju te platforme, a ne za pokrivanje ranijih gubitaka i troškova, kažu u Ministarstvu gospodarstva. Također, većinski vlasnik ‘’Viktora Lenca’’ Giancarlo Zacchello dati će brodogradilištu milijun dolara, čime će se osigurati isplata dijela plaća radnicima. Polovicu svote Zacchello mora uplatiti do utorka, kada bi radnici trebali dobiti po 3000 kuna, a preostalih 500,000 dolara morat će osigurati do 1. rujna, čime će se radnicima isplatiti još 3000 kuna plaće. Na taj će se način radnicima isplatiti osam od 23 milijuna kuna njihovih potraživanja. Uplata tih milijun dolara ujedno je Vladin uvjet za ponovno odleđivanje jamstva za platformu Marica.
U roku mjesec dana napravit će se plan vlasničke, tehnološke i financijske reorganizacije, a Vlada će taj proces držati pod kontrolom budući da direktna i indirektna izloženost države iznosi 68 milijuna dolara. Uz to postoji još i 11,9 mil. dolara zahtjeva za jamstva za dogovorene novogradnje, a Vlada je spremna ta sredstva odobravati u tempu kako se bude gradilo, kažu u Minstarstvu gospodarstva.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika