31.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

PROBLEMI HSLS-OVACA

DRAŽEN BUDIŠA I MARIO KOVAČ DO RUJNA NE MOGU NATRAG U SABOR

DRAŽEN BUDIŠA I MARIO KOVAČ DO RUJNA NE MOGU NATRAG U SABOR

HSLS-ovci Dražen Budiša i Mario Kovač još se ne mogu vratiti u Sabor nakon što su dali ostavke na svoja mjesta u bivšoj Račanovoj vladi. Njih će do rujna u saborskim klupama mjenjati zamjenici Vinko Špičko i Stanko Zrilić. Razlog tome je što svaki član Sabora koji prelazi u Vladu mora staviti svoj mandat na mirovanje, koje prema poslovniku Sabora mora trajati najmanje šest mjeseci. Budiša i Kovač su se Vladi priključili u Ožujku.
Za razliku do njih, preostala dva HSLS-ovca koji su bili članovi bivše Vlade, Jozo Radoš i Hrvoje Kraljević, mogu odmah zauzeti saborska mjesta svojih zamjenika, Hrvoja Zorića i Drage Novine, odlučilo je u srijedu saborsko Mandatno-imunitetno Povjerenstvo.
Odlukom istog tijela, na mirovanje su stavljeni saborski mandati novih članova Vlade, HSS-ovca Ante Simonića i SDP-ovke Gordane Sobol, a u zastupničkim klupama će ih zamijeniti Marijan Mačina (HSS) i Boris Mahač (SDP).

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika