Objavljeno u Nacionalu br. 620, 2007-10-02

Autor: Marina Biluš

PREDSJEDNIČKO PISMO

Privatno pismo u Sarkozyjevoj ruci otvorilo polemike je li Isabelle Balkany ljubavnica francuskog predsjednika

Nicolas Sarkozy i supruga CecilijaNicolas Sarkozy i supruga Cecilija Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy snimljen je 12. rujna ove godine kako nasmijan izlazi sa sjednice vlade noseći u ruci crveni fascikl i jedan rukom pisani bijeli papir. Novinari francuskog tjednika Choc dali su si truda, te ustanovili da je riječ o osobnom pismu, pri čemu se ne može otkriti kome je upućeno, jer nema zaglavlja, ali niti tko ga je potpisao, jer je potpis Sarkozy prekrio. Pismo glasi: “Imam osjećaj kao da te nisam vidjela cijelu vječnost, nedostaješ mi. U četvrtak odlazimo nakratko u Essaouiru za moj rođendan. Pokušat ću te vidjeti tijekom tjedna ili za vikend. Milijun poljubaca.” List je otvorio pitanje tko je to pismo napisao, nije li to neka Sarkozyjeva ljubavnica.

Javila se Isabelle Balkany, potpredsjednica lokalne uprave okruga Hauts-de-Seine pokraj Pariza, te obznanila da je ona to pismo napisala svojoj dugogodišnjoj prijateljici, Sarkozyjevoj supruzi Céciliji, te da tu nema ničeg spornog. No tom njenom izjavom spekulacije nisu prestale. Zamijećeno je da se po rečeničnoj konstrukciji “J’ai l’impression de ne pas t’avoir vu” može vidjeti da je pismo upućeno muškarcu, a ne ženi, budući da bi - da je bilo pisano ženi - moralo pisati “vue” umjesto “vu”, a jedna tako obrazovana žena kao Isabelle Balkany ne bi napravila takvu početničku gramatičku pogrešku. Neki novinari su zatražili dodatno objašnjenje od Sarkozyjeva predstavnika za tisak, ali on i dalje inzistira da je riječ o pismu gospođi, a ne gospodinu Sarkozyju.

Vezane vijesti

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika