02.10.2007. / 11:33

Autor: Martina Čizmić

LOŠI MATERIJALNI UVIJETI

Sindikat djelatnika u zrakoplovstvu najavljuje štrajk

Ako se hitno ne pronađe rješenje za izjednačavanje materijalnog statusa državnih službenika i namještenika i djelatnih vojnih osoba zaposlenih u tom zavodu, Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu najavio je štrajk 11. listopada u velikogoričkom Zrakopolovno-tehničkom zavodu.

Sindikat je već pokrenuo postupak mirenja pred Vladinim Uredom za socijalno partnerstvo. Razlika u plaći između državnih i vojnih osoba je preko 2000 kuna, a vojne osobe primaju i dodatak na plaću te imaju beneficirani radni staž. Od tristotinjak zaposlenih u Velikoj Gorici samo je pet posto djelatnih vojnih osoba.

Predsjednik Sindikata Marijan Lukatić rekao je da su ministra obrane Berislava Rončevića još prije godinu i pol predstavili studiju o opravdanosti izdvajanja Zavoda iz sustava Glavnog stožera Oružanih snaga. No, od tada se ništa nije učinilo kako bi se Zavod osposobio za civilno tržište.

Zavod je u krizi, njegovi djelatnici gube licence za obavljanje određenih poslova, a ne može ni podnijeti zahtjev za dobivanjem međunarodnog standarda JAR 145 koji propisuje uvjete za održavanje zrakoplovne tehnike.


Vezane vijesti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Dodik bi izbacio SDA iz vlasti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako bi Stranku demokratske akcije (SDA) trebalo "izbaciti" iz koalicije koja je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika