02.10.2007. / 16:36

Autor: Marijana Zrinjski

PARLAMENTRANI ODBOR EU- HRVATSKA

EU razumije ogorčenost Hrvatske haškom presudom

Danas je završio dvodnevni sastanak, Zajednički parlamentarni odbor EU-Hrvatska, usvajanjem deklaracije u kojoj se iskazuje razumijevanje za reakcije u Hrvatskoj na presudu Haškog suda vukovarskoj trojci.

"Pokazali smo da imamo puno razumijevanje za korake koje Hrvatska poduzima prema, kako osobno smatram, skandaloznoj presudi Haškog suda. Ja sam u jesen 91. godine bio u Vukovaru i znam što se tamo događalo. To je bio genocid i sretan sam da su oba parlamenta jasno kazala da podržavaju odgovarajuće inicijative Republike Hrvatske kako bi se ovo pitanje razumno pojasnilo. Smatram da je presuda pogrešna i da je pismo premijera Ive Sanadera upućeno Vijeću sigurnosti UN-a vrlo važno i da ima potporu u ovoj deklaraciji", izjavio je Bernd Posselt, zastupnik njemačkog CSU-a.

Zajednički parlamentarni odbor, u čijem se sastavu nalazi 15 zastupnika Hrvatskog sabora i 15 zastupnika Europskog parlamenta, odbacio je amandman Boruta Pahora da se u deklaraciji pozove Hrvatsku da povuče svoju odluku o aktiviranju Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa od 1. siječnja iduće godine i za zemlje EU-a.

Vezane vijesti

'Europa prekasno i premalo protiv dužničke krize'

'Europa prekasno i premalo protiv dužničke krize'

Europski čelnici djeluju uvijek prekasno i premalo u rješavanju dužničke krize u euro zoni i sad moraju brzo preći na djelo, izjavio je predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika