02.10.2007. / 19:36

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREB

Onečišćena voda i u Španskom

U pet stanova u trima zgradama u zagrebačkom naselju Španskom, stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba, otkrili su vodu onečišćenu mineralnim uljima.

"U Španskom ne postoji problem onečišćenja javne vodoopskrbne mreže, nego onečišćenja privatne ili unutarnje vodoopskrbne mreže u pet stanova u trima zgradama", rekao je ravnetelj Zavoda, Tihomir Majić. Dodao je kako su nakon pritužaba stanara u Ulici Stjepana Majora 5 i 7 te Ulici Vlade Gotovca 1., analize obavljene u rujnu, da su jučer i danas bili gotovi rezultati te da je dio vode analiziran prošle godine kad su građani sami donijeli uzorke na analizu.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar izjavio je da će sutra ujutro u Gradskom poglavarstvu biti održan kolegij u vezi s onečišćenom vodom u stanovima u Španskom.

Majić je rekao da će na osnovi "modela Vrbana III", odnosno rezultata stručnih ispitivanja u zgradama na Vrbanima III, zaključivati i o uzrocima onečišćenja u stanovima u Španskom ili nekim drugim novim zgradama u kojima bi se moglo pojaviti takvo onečišćenje.

Vezane vijesti

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika