03.10.2007. / 10:41

Autor: Martina Čizmić

ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNIJENJA

SDP 3,6 posto ispred HDZ-a

Međunarodni republilkanski institut (IRI) proveo je istraživanje u Hrvatskoj u kojem su ispitivali preference birača prije parlamentarnih izbora. Njihova se istraživanja javnog mnijenja smatraju najpreciznijim pokazateljem izbornih rezultata. Na uzorku od 3000 ispitanika ispitivali su specifična pollitička pitanja i ocjene trenutnog stanja u državi.

Prema ispitivanju rejtinga stranke SDP podržava 30,2 posto dok HDZ podržava 26,6 posto birača.

U Hrvatskoj je čak 64 posto ispitanika navelo nezaposlenost kao najveći problem s kojim se država suočava. Slijede problemi mita i korupcije.

Rad Vlade ocijenili su u prosjeku sa 2,58.

Najpozitivnijim potezima Vlade ispitanici su ocijenili cestogradnju, vraćanje duga umirovljenicima i početak pregovora sa Europskom unijom. Najuspješnijim ministrima ocijenjeni su Dragan Primorac, Kolinda Grabar-Kitarović i Božidar Kalmeta, dok su kao najneuspješniji ocijenjeni Jadranka Kosor, Petar Čobanković i Ivica Kirin.

Zanimljivo je da ministrica Kolinda Grabar-Kitarović ima veću potporu kod SDP-ovih birača nego HDZ-ovih.

Ispitanici od buduće vlade žele poboljšanje životnog standarda, borbu protiv korupcije i kriminala i smanjenje nezaposlenosti.

Vezane vijesti

S HDZ-om 'za stolom'

S HDZ-om 'za stolom'

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić danas je, komentirajući izjavu predsjednika RH Ive Josipovića o potrebi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika