03.10.2007. / 11:32

Autor: Martina Čizmić

BIZARNA IDEJA

VIDEO: Obići sve kafiće u Ilici i preživjeti

Maraton je tradicionalno olimpijska disciplina. No, maraton koji su osmislili dečki iz LošeBrije nema u sebi ništa olimpijsko ni tradicionalno.

"Ilički maraton 2007" bizarna je ideja koja spaja dvije stvari koje Hrvati vole svim srcem - sport i alkohol. Iako je u početku samo bila ideja grupe prijatelja željne provoda, izazvala je veliki interes istomišljenika iz cijele Hrvatske. Službena stranica maratona www.ilickimaraton.com pobudila je rasprave na brojnim forumima i ostvarila 15 tisuća posjeta u samo tjedan dana.

Bit je maratona obići sve kafiće u najdužoj ulici u Zagrebu, Ilici. U onim kafićima na desnoj strani natjecatelji trebaju popiti tri decilitra piva, a u onima na lijevoj neko žestoko piće. Maraton traje jedan dan i dečki će sve zabilježiti kamerom i objaviti na internetu. Prijavljeno je 30 kandidata, od kojih šest djevojaka.

Kako su rokovi za prijave davno prošli, možete sudjelovati u maratonu kao navijači, ali troškove pića snosite sami.

Dečki su se potrudili i organizirali probni maraton kako bi provjerili da li je to sve moguće preživjeti. Zaključili su da će natjecatelj koji želi završiti maraton morati popiti 24 pive i 23 žestice. Ukupna dužina maratona je oko šest kilometara. Čak su objavili i statistiku generalne probe.

Iako je maraton prvotno bio predviđen za 20. listopada, zbog spriječenosti većine natjecatelja prebačen je na 27. listopada. Maraton kreće u sedam sati ujutro, a tko će doći do kraja, pokazati će snimke.

Pogledajte i službeni trailer Iličkog maratona.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika