03.10.2007. / 18:24

Autor: Marijana Zrinjski

SANADER O ODNOSIMA S HAAGOM

"Suradnja nam daje pravo da kritiziramo"

"Vlada i HDZ su za nastavak suradnje s Haškim sudom jer nas upravo to legitimira da sud možemo kritizirati. No, dok god taj sud postoji, inzistirat ćemo da Hrvatska surađuje. Sve drugo bio bi autogol, pogrešna politika vođena samo srcem, ne i razumom, a odgovorna državna politika treba se voditi i razumom i srcem", rekao je danas premijer Ivo Sanader na početku saborske rasprave o presudi Mrkšiću, Radiću i Šljivančaninu.

Naglasio je da prvostupanjska presuda suca Kevina Parkera protiv te trojice ne može ostati te da očekuje kako će ona biti poništena.

Sanaderov govor izazvao je niz reakcija,oporbenih zastupnika. Pero Kovačević iz HSP-a premijera je optužio da ništa nije učinio kako bi se izbjegla sramotna presuda, te da "hrvatsku povijest zato piše Haški tribunal i Savo Štrbac".

Sanader mu je uzvratio rekavši kako Vlada i HDZ, za razliku od HSP-a, znaju što hoće. Premijer je ustvrdio kako ta stranka raspravu o Haagu želi iskoristiti u predizborne svrhe.

"Vi to očito želite, s obzirom da vam u posljednje vrijeme ide loše, gubitak zastupnika i gradova, itd. Ne bih želio da se ova rasprava pretvori u raspravu o rejtingu HSP-a među političkim strankama", rekao je Sanader.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika