04.10.2007. / 08:28

Autor: Nina Tomljanović

EKOLOŠKO-RIBOLOVNI POJAS

Rupel: Rehn je sve kazao, ja tome nemam što dodati

Prema riječima premijera Sanadera primjena ZERP-a će početi od 1. siječnja 2008. godine, unatoč prijetnjama Europske komisije da bi to moglo imati negativan utjecaj na pristupanje Hrvatske u EU

Nakon što je predstavnik Europske komisije u ponedjeljak, 1. listopada u Bruxellesu izjavio da bi aktiviranje ZERP-a imalo negativan utjecaj na hrvatsko pristupanje EU-u, to isto stajalište ponovio je i slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

"Mislim da je hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu europski povjerenik za proširenje Olli Rehn već odgovorio kada je rekao da će primjena Zaštićenog ekološkog ribolovnog pojasa (ZERP) za Hrvatsku značiti otežavajuću okolnost u približavanju Europskoj uniji, a ja tome nemam što dodati", kazao je Rehn.

Iako su se jučer u nekim medijima pojavile informacije da je Vlada ublažila retoriku o primjeni ZERP-a te da bi čak moglo doći do odgode njegove primjene, premijer Ivo Sanader je potvrdio da će Hrvatska od 1. siječnja 2008. godine početi primjenu Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP).

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika