04.10.2007. / 11:24

Autor: Nina Tomljanović

ZDRAVSTVENO ISTRAŽIVANJE

Austrija daje najbolju zdravstvenu uslugu u Europi

Podaci su uzeti iz svih 27 zemalja članica Europske Unije, kao i iz Švicarske i Norveške koje to nisu, ali prema navodima HCP-a one izdvajaju najviše novca za zdravstvenu zaštitu

Austrija pruža najbolje zdravstvene usluge u Europi, ali Estonija pruža pacijentima najbolju uslugu za novac koji daju, pokazala je nova studija švedske privatne firme Health Consumer Powerhouse (HCP) koja je objavila svoj treći po redu godišnji indeks zdravstvenih usluga i koji pokazuje na koji način pacijenti doživljavaju svoje zdravstvene sustave.

Podaci su uzeti iz svih 27 zemalja članica Europske Unije, kao i iz Švicarske i Norveške koje to nisu, ali prema navodima HCP-a one izdvajaju najviše novca za zdravstvenu zaštitu.

Premda je najbolja u Europi kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti, Austrija niti u jednoj kategoriji nije zauzela prvo mjesto. Na pregled se najmanje čeka u Belgiji, Danska je najvelikodušnija kada je riječ o pravima i pristupu informacijama, dok Švedska ima najbolje rezultate u borbi protiv raka te najmanju smrtnost djece.

Zaključak HCP-a je da su zdravstveni sustavi puno bolji u državama u kojima su osiguravajuća društva odvojena od pružatelja zdravstvenih usluga.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika