04.10.2007. / 12:31

Autor: Marijana Zrinjski

GOSPODARSTVO

OMV osniva tvrtku za izgradnju LNG prijemnog terminala u Hrvatskoj

OMV, vodeća grupa za naftu i plin u Središnjoj Europi, intenzivira svoje planove za izgradnju LNG prijemnog terminala na otoku Krku. Konzorcij koji se sastoji od OMV Gas Internationala, E.ON Ruhrgasa, Totala, RWE-a i Geoplina, osnovao je tvrtku Adria LNG sa sjedištem u Zagrebu kako bi postavila detaljne planove i faze izgradnje projekta u Hrvatskoj.

S izgradnjom planiranog LNG terminala na otoku Krku, čitava bi regija navodno trebala imati koristi od veće raznolikosti opskrbe plinom, a bit će osigurana i bolja integracija Hrvatske u europsku mrežu prirodnog plina.
Novi će terminal imati početni kapacitet od deset milijardi kubnih metara godišnje, a bit će dizajniran za LNG tankere koji prenose do 265 tisuća kubnih metara. Nakon završetka daljnjih istraživanja i planiranja, LNG prijemni terminal bit će spreman za puštanje u rad početkom 2012. godine. Konačna odluka o ovom projektu očekuje se sljedeće godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika