05.10.2007. / 09:45

Autor: Marijana Zrinjski

SVEUČILIŠNO IZDAVAŠTVO

Jeftinija literatura za studente

U Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu jučer je predstavljena izdavačka kuća, nakladničkog programa i biblioteke Hrvatska povijest, urednika Nevena Budaka. U Hrvatskoj, naime, ne postoji nit jedno sveučilišno nakladno poduzeće koje bi se obraćalo izravno studentima hrvatskih sveučilišta i nudilo im mogućnost da na samom mjestu studiranja, na jednostavan način, i po povoljnim cijenama nabave udžbenike potrebne za svoj studij. U početnoj fazi izdavačko poduzeće usredotočit će se na područje humanistike, ali je otvoreno i za druge studijske smjerove. Prodaja knjiga predviđena je prvenstveno direktno preko sveučilišta, ali i preko mjesnih distributera i interneta.

Cijene knjiga kretati će se oko 120 kuna za knjigu od 200 stranica, što je povoljno za sveučilištnu literaturu. Od sljedeće godine studenti će moći nabaviti i literaturu drugih izdavača. Ukoliko se ovaj model izdavaštva pokaže uspješnim, mogao bi se primijeniti i na druge države jugoistočne Europe. U sljedeće tri godine planira se investirati u projekt otprilike četiri milijuna kuna.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika