04.10.2007. / 16:28

Autor: Melisa Skender

Extra galerija

Davor Gobac: "Moje prve 'lakovane cipelice'"

Reporteri Extre bili su na pripremama pjevača Davora Gopca i njegove partnerice Tamare Despot za HTV-ov show "Ples sa zvijezdama"

Davoru Gopcu, frontmenu Psihomodo Popa, već su uzeli mjere za kostime u kojima će nastupiti u drugoj sezoni HTV-ova showa "Ples sa zvijezdama". On se upravo vratio s još jedne trosatne plesne probe i dok razgovaramo o tome kako se slaže sa svojom plesnom partnericom Tamarom Despot, koja je u prvoj sezoni showa plesala s Dubravkom Šimencom, Gobac svako malo ustaje i demonstrira nam dijelove koreografije na kojima su već radili.

"Žena mi je balerina pa sam gledao kako žive plesači. Zato mi je sve to možda puno bliže nego nekom drugom. Znao sam kaj me čeka, samo sam se iznenadio kako je obilato to gradivo. Malo mi koji put krči mozak pa mi treba vremena dok se sjetim kaj sad treba, ali - dobra mi je partnerica. Zadovoljan sam. Mislim da bu me uspjela naučit' nekaj", uvjeren je Davor Gobac dok nam u studiju koji je grupa zakupila u garažama novozagrebačkog naselja Siget pokazuje plesne pokrete koje je svladao. Pritom u koreografiju unosi i svoje originalne dijelove pa zauzima poze klasičnog baleta koji karikira toliko duhovito i uvjerljivo da ne treba niti sumnjati kako je više puta pokušavao plesati sa svojom suprugom Deanom, solisticom baletnog ansambla zagrebačkog HNK.

"Ma nismo baš plesali. Znao sam se šalit' doma. Deana bi vrištala od smijeha, a ja bih plesao recimo nekog Šparambleka", priznaje Gobac kojega će na nastupima uživo iz publike bodriti i njegov 13-godišnji sin Vili, zadovoljan tatinom odlukom da ovaj put prihvati poziv i zapleše pred milijunskim auditorijem HTV-a.

"Vilko, on se smije. Nije vjerojatno još ni svjestan svega, ali kad to krene - telka, pa još uživo, njima će to sigurno biti zabavno", obećaje svojim navijačima Davor Gobac. Ove sezone grupa Psihomodo Pop počinje raditi na novom albumu pa je Gobac, kad nije u studiju, u plesnoj dvorani. Do prvoga nastupa uživo pred televizijskim kamerama, 3. studenog, natjecatelje showa dijeli tek nešto više od mjesec dana. "Znao sam da će to bit' šljaka. Po dva-tri sata se svaki dan vježba. Moraš to tak', inače nema smisla. Inače gubiš vrijeme, ne? Prošli smo skoro cijelu koreografiju za taj prvi ples, ali nije to još to. Treba to još stesat', onak' mic po mic naučiti. Treba doći do tog stadija da sve samo klizi, a Tamara mi baš paše za rad jer s njom ne šizim, iako obično jesam živac. Furka nam je da se dobro zabavljamo pa ako to uspijemo isfurat', onda će se i ljudi koji to budu gledali dobro zabavljati", govori Gobac.

"Moraš se naviknuti i na cipele", ozbiljno objašnjava Gobac dok iz sportske torbe izvlači plesne cipele. Lakirane ili standardne plesne cipele prvi su "lak-papak", kako ih naziva, koji je ikada obuo. Druge su pak latin-cipele s potpeticom od dva centimetra. Gobac - prvi put na petama - nepresušan je izvor različitih asocijacija na moguće odjevne kombinacije u kojima će se pojavljivati na plesnom podiju. Objašnjava kako se nada da će izgledati kao Arsene Lupin, strip-junak francuskog autora Mauricea Leblanca i jedan od negativaca u romanima "Alan Ford", čiji styling Gobac ukratko opisuje: "Imat ću zalizutke i lakovane cipelice. No zapravo ne znam još ništa o kostimima. Imamo tamo garderobijerkicu i sve to. Picanit ću se."

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika