04.10.2007. / 18:33

Autor: Martina Čizmić

SLOVENIJA

Zmago Jelinčić predlaže prekid diplomatskih odnosa sa Hrvatskom

Predsjednik Slovenske nacionalne stranke i slovenski predsjednički kandidat Zmago Jelinčič predložio je vladi premijera Janeza Janše prekid diplomatskih odnosa s Hrvatskom od početka sljedeće godine zbog hrvatske odluke o početku primjene ZERP-a.

Predložio je i zaustavljanje procesa pregovora Hrvatske o punopravnom članstvu u Europskoj uniji kada Slovenija preuzme predsjedanje tom organizacijom.

Jelinčić je optužio slovensku vladu da zanemaruje njegov prijedlog da se Hrvatska proglasi nasljednicom NDH i zatraži od međunarodne zajednice održavanje "mirovne konferencije" na kojoj bi se ponovno raspravljalo o granicama među republikama bivše Jugoslavije.

Prosvjedovao je zbog najava vlade da će slovensko povjerenstvo koje izrađuje pravni okvir za rješavanje graničnog spora s Hrvatskom voditi Miha Pogačnik, nekadašnji predsjednik slovenske diplomatske komisije za granice.

"Pogačnik je 1996. za masan honorar tvrdio da Slovenija nema i da ne može imati izlaz na otvoreno more. On radi onako kako mu nalože trenutni gospodari" tvrdi Jelinčič. 

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika