05.10.2007. / 08:16

Autor: Marijana Zrinjski

VUKOVARSKA TROJKA

Međunarodna tjeralica za Miroslavom Radićem

Po novom istražnom zahtjevu vukovarskoga tužiteljstva izdan je nalog za raspisivanje međunarodne tjeralice Miroslavu Radiću bivšem zapovjedniku u JNA, i u Haagu nepravomoćno oslobođenom članu "vukovarske trojke". Objavilo je jučer kasno navečer DO na svojim internetskim stranicama.

Srpski ministar pravosuđa Dušan Petrović odbacio je jučer pak mogućnost da oficir bivše JNA Miroslav Radić, jedan od «vukovarske trojce» bude izručen Hrvatskoj da bi mu se u Hrvatskoj sudilo za, kako je rekao, "navodne ratne zločine". Hrvatske zahtjeve za takvim činom, u sjedištu srpske Vlade, Petrović je ocijenio predizbornim trikovima.

Komentirajući izjavu hrvatskoga premijera Ive Sanadera da će Hrvatska raspisati međunarodnu tjeralicu za Radićem, Petrović je izrazio uvjerenost da je takav oštar ton poslije odluke Haškoga suda odraz političke situacije u Hrvatskoj u ovome trenutku.

Petrović je rekao da postoje primjedbe na rad i odluke Haškoga suda te podsjetio da je taj međunarodni sud osnovan odlukom Vijeća sigurnost UN-a i da svaka država može donijeti odluku hoće li će biti dio sustava UN-a ili neće.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika