05.10.2007. / 17:52

Autor: Martina Čizmić

KEMIJSKA OPASNOST

Spaljeni čili uzrokovao uzbunu u Londonu

Jak domaći čili iz tajlandskog restorana uzrokovao je paniku u centru Londona. Policija je zatvarala ulice, a vatrogasci su razbijali vrata.

Ulice oko tajlandskog restorana Cottage u Sohou bile su pod policijskom opsadom. "U prvom trenu sumnjali smo na kemijsko oružje. Netko je nanjušio nešto što ga je podsjetilo na opasne kemikalije. Zato smo izašli na teren, ogradili područje i pomogli vatrogascima" rekao je predstavnik policije.

Hitna pomoć poslala je svoju jedinicu za kontrolu otrovnih supstanci. Vatrogasci odjeveni u posebna odjela razbili su vrata i otkrili izvor sumnjivog mirisa. Kuhar Chalemchai Tangjariyapoon kuhao je svoj poznati "nam prik pao" čili umak.

Kuhar je ostao zatečne cijelom situacijom. "Radio sam pikantan umak sa dosta čilija koji se pale. Nama miriši kao spaljeni čili i malo je neobičan miris. Mogu razumjeti zašto ljudi koji nisu upoznati sa tajlandskom kuhinjom ne znaju prepoznati miris. Ali sigurno ne miriši kao opasna kemikalija" rekao je na kraju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika